Програма
Работна програма | |
"Шератон София хотел Балкан", зала "Рила" (ет. 2) | |
8:30 – 9:00 | Регистрация и кафе за добро утро |
9:00 – 9:15 | Откриване |
9:15 – 10:15 | "IFS Food 6 стандартът - необходимата инвестиция" Лектор: Любомир Илиев, водещ одитор в Lloyd's Register (LRQA) |
Презентацията е за ползите от въвеждането на стандарта за бизнеса с храни: дефиниране и оптимизация на бизнес и производствените процеси и дейности; увеличаването на доверието предимно на клиентите, но и на крайните потребители. Ще бъдат разгледани основните изисквания на стандарта. Ще бъдат интерпретирани основни изисквания, механизми и методи за преодоляване на критични и "подводни" клаузи. Ще стане дума за ефикасното използване на съществуващите добри практики и системи във фирмата. Ще бъдат разгледани конкретни казуси, появили сe при сертификационни одити. Ще стане дума да процеса на първоначална сертификация и поддържането на сертификацията, за изискванията на стандарта и практиката на LRQA в това отношение. |
|
10:15 – 10:45 | Кафе пауза |
10:45 – 11:30 | "Защо "Метро" изисква IFS за собствените си марки и какво дава той на производителя" Лектор: Димитър Хаджидимитров, мениджър "Качество" в "МЕТРО Кеш & Кери България" |
Стандартът IFS e задължителен за доставчиците под собствена марка на "МЕТРО кеш енд кери. Целта на веригата е до края на 2012 г. 20% от оборота и да бъде от собствени марки. В редки случаи "Метро кеш енд кери" допуска до търг несертифицирани доставчици, след предварителен одит, и при условие, че до няколко месеца ще се сертифицират. Сертифицирането дава гаранции, че производителите са покрили международно признати стандарти и улеснява контактите им с други държави. | |
11:30 – 12:00 | "Критични моменти при въвеждането на IFS и как да ги избегнем" Лектор: Пламен Тодоров, директор "Производство" в M. J. Dairies |
12:00 – 13:00 | Лек коктейл |