Лектори
Mарин Петров е земеделски производител, който от пет години развива биологично производство на сезонни плодове и зеленчуци, заедно със семейството си. Контролиращата огранизация, която ги сертифицира, е "Austria Bio Garantie". Член и активен участник на събития, организирани от Хранкооп - София, от 2014 г.
Доц. д-р Десислава Димитрова е родена през 1967 г. в София. Тя завършва Биологически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1991 г. и постъпва на работа в Института по ботаника на БАН, където придобива образователната и научна степен "Доктор". Понастоящемтя е доцент в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН.
Още
Д-р инж. Мая Нинова е държавен експерт в дирекция "Развитие на селските райони" в Министерство на земеделието и храните. В компетенциите й са експертна и аналитична дейност в сферата на професионалното образование и обучение, съвети и консултиране в земеделието, аграрна наука, висше образование, иновации, къси вериги на доставки; програмиране и управление на мерки по програми САПАРД, ПРСР 2007-2013, ПРСР 2014-2020.
Още
Казвам се Мъгърдич Хулиян и съм инициатор, основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели. Агроном по образование, експерт по земеделие и развитие на селските райони, член на работната група на тематичната подпрограма за малките стопанства към Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.
Още
Юлия Григорова е експерт земеделие и развитие на селските райони. Тя участва в разработването на Програмата за развитие на селските райони 2007-2014 г. и в Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. с фокус върху мерките свързани с агроекологията, био земеделието, Натура 2000, горската екология и др.
Още
Албена Симеонова е председател на Българска асоциация биопродукти. Член е на Борда на Международната федерация на биоземеделските движения IFOAM-EU. Завършила е управление на околната среда (СУ "св. Климент Охридски") и агроекология (Университет Бъркли – САЩ).
Още
Роси Митова е изпълнителен директор и съосновател на farmhopping. След като завършва "Инвестиции и управление на финансовия риск" в Cass Business School of London, Роси отхвърля престижна позиция в английски хедж фонд, за да се върне в България и да стартира проект, вдъхновен от малка семейна ферма за каракачански овце в Кресна.
Още
Маркетинг специалист и организатор на събития в България и по света с над осемгодишен опит. Членува в "Хранкооп" от февруари 2014 г., година по-късно се включва в организацията на фермерските пазари. Още същото лято обикаля и заснема видео представяния на участниците във фермерските пазари, които могат да се видят в You Tube канала на "Хранкооп". Автор на една от новите инициативи на "Хранкооп" - Garden to Business (G2B), чиято цел да е срещне производителите с бизнеса - ресторанти, хотели и магазини. G2B се провежда като форум-изложение по едно издание на всеки сезон.
Още
Първият избран координатор на "Хранкооп София", в началото на 2013 г. Заедно с Николай Генов създават фермерските пазари в София и активно подпомагат стартирането на такива във всеки следващ град в страната. Активно участва в организирането на тематични събития и празници, и на солидарни акции в помощ на малките производители. Част от признанието за свършената работа са номинациите в различни обществени класации, като приза "Зелена личност" за 2014 г. в конкурса на B2B медия и място сред 40-те най-вдъхновяващи лидери за 2015 г. в проекта на Дарик радио "40 до 40".
Още
Програмист и предприемач с дългогодишен организационен опит. Член на "Хранкооп" от 2011 г., и е сред основателите на фермерските пазари в София през 2013 г. Основен двигател в кампанията за изкупуване на 10 тона биолеща от хранкоопски производител, довела до разрастването и укрепването на групата през 2012-2013 г.
Още
Борислав Сандов работи като координатор кампании във Фондация за околна среда и земеделие. Съпредседател е на Зелените в периода 2012-2015 г. и на Балканските зелени от края на 2015 г. Той е един от координаторите и говорителите на коалиция "България - свободна от ГМО".
Още
Мирослава Цолова е управител на "Моята Ферма". Завършила е музикално училище и след това Музикалната академия. В момента завършва MBA III випуск в The Business Institute София.
Още
Емил Вучков е един от основателите на "Моята Ферма". Завършил е Немска езикова гимназия в София. Притежава бакалавърска степен по "Стопанско управление" от СУ "Св. Климент Oхридски", магистърска степен по банково дело и международни финанси от Cass Business School, Лондон, и ЕМВА диплома от Cotrugli Business School, Загреб. Има повече от 14 години опит в различни финансови институции, където заема различни ръководни позиции в областта на банкиране на дребно, продуктово развитие, банково застраховане и маркетинг.
Още
Мариана Милтенова е завършила Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в Пловдив, днес Университет по хранителни технологии, със степен инженер - технолог. Специализирала е мениджмънт и маркетинг в Института по социално управление към Министерски съвет, както и в Германия и Холандия. Повече от 30 години работи в областта на земеделието и храните. Член е на УС на Националния съюз на градинарите в България (НСГБ).
Още
Мирослава Дикова е координатор на проект "За Балкана и хората" от страна на Българското дружество за защита на птиците. В рамите на проекта се подпомагат фермери - животновъди, да затворят цикъла на производство, да се регистрират по наредба 26 и да реализират своята продукция по най-добрия за тях начин.
Още
През 2008 г. създава фирма "Крокмач" и се развива в областта консултантска дейност в ресторантьорство и хотелиерство, издирване сертифициране, разработване и опазване на автентични вкусове и продукти от България и Балканския полуостров. От 2012 г. е съсобственик на столичния ресторант "Преди10". За него се разчу истински през 2002 г., когато оглави емблематичния "Отвъд алеята, зад шкафа".
Още
От 1996 година работи във Фондацията за биологично земеделие "Биоселена", чиято основна мисия е развитието на биологичното земеделие, устойчивото производство, опазването на редки породи животни, производството на качествени и гурме продукти в българските ферми.
Още